Pompele de circulație de înaltă eficiență economică

Începând cu 01.01.2013 în întreaga UE (în Republica Cehă și Republica Slovacă) intră în vigoare o nouă directivă care interzice introducerea pe piață a pompelor de circulație clasice independente.

Din punct de vedere tehnic aceasta înseamnă, că orice pompă independentă vândută și instalată în orice sistem trebuie să facă parte din categoria celor economicoase.

Până la data de 01.08. 2015 excepția o constituie doar toate pompele încorporate. De aceea această nouă directivă nu se referă la Laddomat 21 și la noul Laddomat 22 izolat, care este destinat pentru randamentele de la 15 până la 100 kW.

Este deci evident, că datorită prețului mai ridicat al pompelor economicoase, Laddomat 21/22 va constitui soluția ideală la capitolul preț.
Laddomat 21 cu pompa economicoasă va fi introdus pe piață începând cu 1 ianuarie 2013, Laddomat 22 cu pompa economicoasă va fi introdus pe piață până la sfârșitul anului 2013.

Odată cu introducerea pompelor economicoase apare și problema reglării lor optime.
O anumită reglare este necesară pentru circuitul cazanului, alta pentru circuitul sistemului de încălzire.

De aceea respectați reglarea recomandată în cazul circuitului cazanului, vezi fluturașul anexat. În caz contrar se poate ajunge la gudronarea excesivă a cazanului și la diminuarea fiabilității acestuia ( se pierde garanția ).

Reglarea pompei în circuitul cazanului

Pompele standard
Pompele standard

Pompele economicoase
Pompele economicoase


Noutăți

Pompele de circulație de înaltă eficiență economică

Listă de prețuri

Dispozitivul electronic de reglare echitermă

Alte 42 racorduri și accesorii recomandate

Instalarea centralei termice pe peleți

Linkuri utile

 

ISO

ISO 14001
ISO
14001
ISO 9001
ISO
9001
ISO 18001
ISO
18001